Mögel lufttest med rapport

Lufttest med rapport Lufttest med rapport

Tillgängligt: I lager

550,00 SEK
  • Köp 2 för 525,00 SEK st och Spara 5%
  • Köp 3 för 500,00 SEK st och Spara 10%
ELLER

Översikt

Ett enkelt lufttest som undersöker mögelsporer i luften. När testet är färdigt skickar du det till oss. Vi analyserar därefter testet och utarbetar en rapport med de viktigaste typerna av mögel som framkom i provet. Dessutom talar vi om hur mycket mögel som hittats samt hur vanlig mögelsvampen är för fuktiga inomhusmiljöer.

Mögel lufttest med rapport bör användas inom 5 dagar efter att du har mottagit det.

Detaljer

Med detta mögel lufttest undersöks luftens innehåll av mögelsporer. Om ditt hus har drabbats av fukt, eller om du känner besvär såsom huvudvärk, halsont, eller andningsbesvär kan det bero på förekomsten av mögelsporer i luften. Oftast kan dessa mögelkolonier dölja sig i fasaden såsom bakom väggar, under golv och tak. Därför kan det vara svårt att upptäcka svartmögel i huset, även om man känner hälsoproblem.

Med ett mögel lufttest upptäcks alla typer av dolt mögel i huset, och testet tar enbart 1 timme att utföra. Du får dessutom en analyserad rapport skickad till dig efteråt.

Anvisningar
Testet fungerar på samma sätt som Mögel lufttest utan rapport.

Du får en petriskål med ett lock.

  1. Ta av locket i i 60 min. Under tiden kommer mögelsporerna som finns i luften falla ned på odlingsskålen.
  2. Efter att provet är färdigt skruvar du på locket och skickar testet vidare till laboratoriet i den medsända transportlådan som är förfrankerad.
  3. Efter 1 till 2 veckor får du en enkel rapport med svarsresultatet.

Var uppmärksam Luftprovet registrerar bara överarter av mögelsvampar. Varje överart till svartmögel har också underarter som varierar i farlighetsgrad. För ett mer exakt test rekommenderar vi därför att man köper ett test för DNA-analys av damm. Denna produkt kan beställas på vår hemsida.

Om det uppmätta rummet inte innehåller mögelsporer i luften och testet därför inte visar något, då analyserar vi naturligtvis inte provet, utan krediterar SEK 100,- tillbaka till ditt konto.

Var uppmärksam
Mögel lufttest med rapport bör användas inom 5 dagar efter att du har mottagit det.