Ett hälsosamt inomhusklimat är avgörande för både hälsa och välbefinnande. Oavsett om det är på jobbet eller hemma!

Bra inomhusklimat med ventilation

Ett bra inomhusklimat, där temperatur och fuktighet går ihop. Att känna sig bekväm hemma är ett måste.

Det bör vädras med korsdrag minst tre gånger om dagen

Inte mycket man behöver göra

Oftast är det inte mycket man behöver göra för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Många vet att det bör vädras med korsdrag minst tre gånger om dagen. I praktiken fungerar dock de mer sällan, eftersom många har en hektisk vardag.

Du kanske inte är hemma så mycket och när man väl är hemma har du annat viktigare att göra. Dessutom är de ofta svårt att ventilera i en källare.

På arbetsplatsen vädras de kanske inte så mycket som de egentligen borde. Det kan finnas kollegor som inte gillar korsdraget eller så glöms det bort när det är fullt upp.

Dessutom kan det vara en utmaning att leva upp till på vintern. Det blir snabbt lite för kallt med korsdrag.

Bra inomhusklimat håller dig och byggnaden friska

Det är en bra idé att få ett ventilationssystem etablerat. Den ersätter automatiskt luften och ser till att det inte blir för fuktig eller för torr. Om du kombinerar ventilationen med värmeåtervinningssystem där den befintliga värmen “återanvänds” blir det heller aldrig för kallt.

Ett ventilationssystem i privata hem bidrar inte bara till att undvika problem som huvudvärk och torra slemhinnor. Det bidrar också till att byggnaden trivs och håller längre genom att skapa ett hälsosamt inomhusklimat. Med andra ord är ett ventilationssystem viktigt för både människors hälsa och byggnadens livslängd.

Bra ventilation kan även bidra till att minska fukt, mögel, radon, formaldehyd och andra VOC samt husdammskvalster

Bra ventilation kan bidra till att minska fukt

På arbetsplatsen handlar det såklart också om att säkerställa ett bra inomhusklimat så både människor och byggnaden trivs. Men det är också ekonomiskt vettigt: Medarbetare som trivs i vardagen blir inte bara mindre sjuka utan även effektivare.

Bra ventilation ser till att luftfuktigheten inomhus blir optimal, vilket kan bidra till att minska fukt, mögel, radon, formaldehyd och andra VOC samt husdammskvalster. Det finns även många andra fördelar med att säkerställa en bra ventilation – oavsett om det är hemma eller på jobbet.

Skriv til os

Ring til os