Fuktmätning

Att hålla ditt hem fritt från fukt är viktigt. För mycket fukt kan leda till mögel och andra allergener, strukturella skador på ditt hem eller obehagliga lukter. För att kunna mäta och kontrollera fuktnivåerna i ditt hem behöver du en pålitlig fuktmätare.

Om du vill hålla koll på luftfuktigheten inomhus, är en elektronisk hygrometer det perfekta valet. Dessa inomhus fuktmätare är specialiserade på att mäta luftfuktighet och är både prisvärda och enkla att använda. Med deras hjälp kan du lätt undvika problem som kan uppstå på grund av fukt, såsom mögel i.

Visar alla 3 resultat

 • Mini-hygrometer

  Rabatt vid köp av flera - ner till 129 kr. per styk. Super enkel hygrometer i ministorlek. Visar både temperatur och relativ luftfuktighet. Hygrometern använder ett enkelt CR2032 knappcellsbatteri. Det ingår en klisterlapp (dubbelsidig tejp), så fuktmätaren kan sättas upp på t.ex en skåpslucka. Man kan också placera den på t.ex en hylla eller ett bord.
  149,00 kr
 • Rea! Rea!

  Rund hygrometer

  Rea! Med denna enkla och eleganta hygrometer kan du enkelt få en överblick över både den relativa luftfuktigheten och temperaturen i din bostad eller företag. Apparaten utgörs av en stor, rund skärm med touch-knapp. Den är designad så den både kan stå självständigt eller hänga på en vägg. De inbyggda magneterna gör att hygrometern även kan hängas på en metallyta, såsom ett kylskåp. Luftfuktigheten mäts i intervallet 20–95 procent med en noggrannhet på ± 5 procent.
  250,00 kr
 • Enkel professionell fuktmätare

  Mät enkelt och snabbt fuktnivån i material, och läs av fuktprocenten direkt på den stora färgskärmen. Mäter även temperatur och relativ luftfuktighet vid mätpunkten.
  1.490,00 kr

Viktigt att förstå hur fuktmätare fungerar

När det gäller att mäta luftfuktighet, är det viktigt att förstå hur dessa fuktmätare fungerar. De flesta fuktmätare använder resistiva eller kapacitiva tekniker för att mäta fukt. Den resistiva tekniken mäter fukt genom att detektera förändringar i elektriskt motstånd, medan den kapacitiva tekniken mäter fukt genom att detektera förändringar i ett materials dielektriska konstant.

Om ditt behov sträcker sig bortom att bara mäta luftfuktighet och du behöver mäta fuktprocenten i material, som t.ex ett trägolv eller en vägg, då har vi det perfekta verktyget för dig. Vår professionella fuktmätare mäter inte bara fuktprocenten i material, den mäter även temperatur och relativ fuktighet vid mätpunkten. Detta gör det till ett mycket användbart verktyg när du behöver göra en fuktmätning i huset.

Avgörande för att upprätthålla ett hälsosamt och säkert hem

Att förstå luftfuktigheten i ditt hus och vikten av att mäta fukt i väggen är avgörande för att upprätthålla ett hälsosamt och säkert hem. En hög fuktprocent i väggarna kan leda till allvarliga skador på din bostad och dyra reparationer i framtiden. Genom att regelbundet mäta fukt i ditt hem kan du snabbt identifiera och åtgärda eventuella problem innan de blir allvarliga.

Oavsett om du vill mäta luftfuktighet eller fuktprocent i material kan våra hygrometrar hjälpa dig att hålla ditt hem i det bästa skicket. Du behöver inte vara en expert för att använda våra produkter. De är designade för att vara enkla och intuitiva att använda, vilket gör det enkelt för dig att bli en mästare på att mäta fukt i ditt hem.

Förutom vårt urval av fuktmätare och hygrometrar, erbjuder vi också en mängd resurser och information för att hjälpa dig att förstå hur du bäst kan mäta och kontrollera fukt i ditt hem. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren användare, har vi de verktyg och information du behöver för att göra mest möjliga nytta av din fuktmätare.

Behöver inte vara komplicerat

Fuktmätning behöver inte vara komplicerat eller kostsamt. Med rätt verktyg och information kan du enkelt och effektivt mäta och övervaka fuktnivåerna i ditt hem. Våra fuktmätare och hygrometrar erbjuder den pålitlighet, noggrannhet och användarvänlighet du behöver för att känna dig trygg och säker i ditt hem.

Oavsett om du är en husägare som vill förbättra ditt inomhusklimat, en professionell som behöver mäta fukt i olika material, eller någonstans däremellan, har vi verktygen och resurserna för att möta dina behov.

I slutändan är det ditt hem och ditt ansvar att se till att det är så säkert och hälsosamt som möjligt. Genom att investera i en fuktmätare och lära dig att korrekt mäta och övervaka fuktnivåerna i ditt hem, tar du ett viktigt steg mot att skydda ditt hem och de du älskar. Så varför inte ta det första steget idag? Utforska vårt utbud av fuktmätare och hygrometrar och se själv hur enkelt det kan vara att mäta och kontrollera fukt i ditt hem.

Filtrer
Skriv til os

Ring til os