Mögel lufttest

Rabatt när du köper mer – ner till 345 kr. per styck. Med ett lufttest kan du enkel ta reda på om ditt hus drabbats av dolt svartmögel. När skålen är utplacerad kommer eventuella mögelsporer i luften bilda kolonier i plattan. Efter en timme är testet färdigt och efter fyra dagar får du reda på om det finns groningskraftiga mögelsvampar i huset och hur många.

Du kan själv räkna hur många svampkolonier det finns. Om det finns 0–3 är luften fin. Om det finns mellan 4–6 har du lite högre halt än normalt. Om du har över 7 finns det för mycket mögel i luften.

Mögel lufttestet bör användas så snart som möjligt efter att du har mottagit det.

Artikelnr: 462101 Kategori:

375,00 kr

I lager - Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Volymrabatt - från 345 kr per styck vid köp av fler
Mængderabat
1-2 3-4 5+
375,00 kr 360,00 kr 345,00 kr

Beskrivning

Ta reda på om du har ett dolt eller synligt angrepp av mögelsvamp. Detta test kontrollerar om det finns mögelsporer i luften.

Vi erbjuder även Mögel lufttest inkl. laboratorieanalys och rapport med resultatet. Den här utgåvan, Mögel lufttest med rapport, kostar bara max. 300 kr. extra per styck.

Användning
Med ett enkelt petriskåltest kan du avgöra om ditt hus lider av ett dolt mögelangrepp. Mögel lufttest undersöker om det finns groningskraftiga mögelsporer i luften. I så fall kommer sporerna att lämna spår i petriskålen.

Fukt och mögel
En fuktskada eller annan typ av fukt i bostaden kan enkelt leda till etablering av mögel/svartmögel, då dessa trivs extra bra i fuktiga miljöer. Oftast kommer fukten från ett fel i byggnadskonstruktionen, vilket gör att mögelkolonierna kan gömma sig bakom väggar och under golv.

Om du känner en unken eller mögelliknande doft kan det vara en indikation på en nuvarande eller ett närstående mögelangrepp. Metoden i mögel lufttestet gör det särskilt användbart i de situationer du inte hittar några fysiska kolonier, men ändå misstänker att det kan vara ett dolt mögelangrepp.

Anvisningar
Vi skickar en petriskål med lock och en vägledning.

1. Placera skålen i det rum du önskar mögeltesta. Locket skall vara av i 60 min. Under tiden kommer de eventuella mögelsporerna som finns i luften falla ned på odlingsmediet.

2. Därefter stänger du locket och förvarar petriskålen i 4 dagar medan mögelkolonierna växer fram i skålen.

3. Du kan själv räkna hur många svampkolonier det finns. Om det finns 0–3 är luften fin. Om det finns mellan 4–6 har du lite högre halt än normalt. Om du har över 7 finns det för mycket mögel i luften.

Var uppmärksam
Mögel lufttestet bör användas så snart som möjligt efter att du har mottagit det.

OBS! Denna är en vara med en särskilt begränsad hållbarhet. Därför faller bort din rätt att ångra köpet, när varan har skickats till dig.

 
 

Mer information

Vikt 42 g
Skriv til os

Ring til os