Mögellufttest via damm (Rodac-platta)

Via ett dammprov kan vi avgöra om du har ett dolt mögelangrepp. Baserat på typen av mögelsvamp som finns (mikroskopi) kan vi beskriva hur farlig luften är, om möglet normalt förekommer vid ett fuktangrepp inomhus, samt en indikation på hur många mögelsporer luften innehåller.

Testet är mycket precist eftersom dammet som analyseras har lagt sig länge innan provet tas.

Artikelnr: 462103 Kategori:

1.590,00 kr

I lager - Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Beskrivning

Du får en Rodac-platta som lätt kan samla upp damm genom att du trycker plattan lätt mot en hylla eller liknande yta. Vi bifogar en grundlig svensk manual. Efter provtagningen skickar du plattan vidare till laboratoriet. Vi bifogar en transportlåda.

Plattan odlas i 5 dagar hos ett danskt erkänt mögellaboratorium och därefter analyseras provet under mikroskop. Du får en rapport på art- eller släktnivå om vilka typer av mögel som finns, hur farliga de är, och om mögeltyperna stämmer överens med de typer som växer vid fuktangrepp inomhus. Även mängden mögel blir beskrivet.

Provtagningsinstruktion levereras vid köpet. Du får svaret (rapport) efter max 7 dagar från det att laboratoriet mottagit testet. OBS! Rapporten är på danska!

OBS! Denna är en vara med en särskilt begränsad hållbarhet. Därför faller bort din rätt att ångra köpet, när varan har skickats till dig.

Mer information

Vikt 40 g
Skriv til os

Ring til os